Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Καμιά δουλειά δεν είν’ ντροπή..



…Εκτός αν είσαι μπάτσος, ή πουτάνα, ή κοινωνικός λειτουργός!!! Όχι κυρά Σούλα, όχι και τα τρία μαζί.. Και απο μόνο του, το καθένα, λένε πως είναι αρκετά ντροπή...Και σε αυτό που λέω δεν είμαι και τόσο σίγουρός ΜΟΝΟ για το 2ο (και καλά όπως ο Αϊνστάιν με τα όρια σύμπαντος και ανθρώπινης ηλιθιότητας)…..


Για την πρώτη κατηγορία τα έχουμε ξαναπεί, ίσως όχι από εδώ, αλλά δεν δράττομαι τώρα της ευκαιρίας, γιατί θέλω να ξεσπαθώσω παρακάτω. Με αφορμή την άρση της στιγματιστικής, για τις οροθετικές ιερόδουλες, υγειονομική διάταξη (που οδήγησε στην αυτοκτονία μιας αθώας γυναίκας από την διαπόμπευση που υπέστη), πρέπει να επισημάνουμε την μεγάλη χρηστικότητα της συγκεκριμένης εργασίας, η οποία εκτός από αρχαιοτέρα, είναι και απολύτως απαραίτητη για το κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερα στην επαρχία, οι ιερόδουλες ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, περισσότερο ίσως ακόμα και από τους παιδαγωγούς!! Για του λόγου του αληθές, φανταστείτε μια κοινωνία χωρίς πορνεία… πόσα επαγγέλματα θα είχαν ορφανέψει…. Μόνο από τους πολιτικούς (γνωστές πόρνες της Βαβυλώνας – εξουσίας), που θα είχαν μείνει άνεργοι θα είχαμε πρόβλημα «βολέματος»..
Πόσο αξόδευτο σπέρμα θα μπλόκαρε τους κομπλεξικούς εγκεφάλους των αποστερημένων.. και πόσο δύσκολα θα ξεμπλόκαρε η όποια φυσιολογική λειτουργία και θα ξαναγίνονταν όλα αναμενόμενα. Ο οδηγός που κορνάρει με το που ανάβει το φανάρι, παρ’ όλο που ξέρει, ότι δεν περνά… φέτος, τι θα έκανε αν δεν είχε ξεμπουκώσει, φαντάζεστε? Και μην μου πείτε για τον συντροφικό έρωτα που εξισορροπεί τις εντάσεις γιατί με την κρίση το τελευταίο πράγμα στο μυαλό των γυναικών είναι το πήδημα, που αν δεν συνδέεται με τον βιοπορισμό, δεν προκύπτει, σαν ανάγκη!! Και όσες παραμένουν ανέγγιχτες από την κρίση και θέλουν και εκείνες ξεκάπνισμα τι κάνουν? Πάλι γυρνάμε στην πορνεία, για την οποία, σε αυτή την περίπτωση (των υψηλών εισοδημάτων), είναι και ακριβή και καλοξόδευτη!!
Φαντάζεστε πάλι, τους βοσκούς, με τις Σουηδέζες να τριγυρνάνε ξώβυζες στις παραλίες του Ρεθέμνου, χωρίς πουτάνες? Τι κακή εικόνα θα’ δινε η χώρα μας στο εξωτερικό ε? Αφήστε που σε λίγα χρόνια, μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, θα δικαιώνονταν ο Σημίτης όταν πριν 14 χρόνια έλεγε «Σουηδία γίναμε με το €».Μιλάμε πως σε μια πενταετία θα είχαμε γεμίσει με ξανθά μπεμπάκια με μούσα και μαλλιά, ωσάν τον Γερολιά…. Αίσχος!! 
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν πουτάνες Κε Λοβέρδο, που για να κρύψεις την εφαρμογή λιτότητας στις χορηγήσεις φαρμάκων (από υποχρεωτικά εμβόλια, έως θεραπείες σύνθετων ασθενειών όπως ο καρκίνος, η πολυνευροπάθεια κ.λ.π.), επεσήμανες δήθεν υγειονομικό κίνδυνο στην επαφή με τον πληρωμένο έρωτα.. Λες και ο Έλληνας κινδυνεύει από τα αιδοία των γυναικών και όχι από τα μυαλά που κουβαλούν οι πολιτικοί του που κατοχυρώνουν, μέσα από «εθνικές» πολιτικές, την ραγδαία επιδείνωση της δημόσιας υγείας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα έσοδα για κάθε λογής ιδιώτες που προσπορίζονται την Δημόσια Υγεία για να πλουτίσουν… Βρε Ουστ!!
Επομένως, πρόκειται για ξεκάθαρα ψευδή κοινωνική κατασκευή για να καλύψει πιθανότατα τον φθόνο και των γυναικών (απέναντι στην ελευθεριότητα των ιεροδούλων) και των κομπλεξικών, μικροτσούτσουνων ανδρών (για την ποικιλία που προσφέρει στην ανδρική σεξουαλικότητα το ζιγκολίκι) και να δικαιολογήσει την κοινωνική απομόνωση που ο φθόνος αυτός συνοδεύει. Όμως που κολλά η κατ’ επάγγελμα ντροπή? Ίσως προκύπτει γιατί κανείς δεν μπορεί να συνηθίσει την απάντηση «ιερόδουλη», ή… χειρότερα, στην ερώτηση «Και εσείς αγαπητή δεσποινίς, τι δουλειά κάνετε»? Φαίνεται ότι από την απάντηση αυτή κ μετά, δεν μπορεί να προκύψει επίφαση έστω, φυσιολογίας στην όποια ανθρώπινη αλληλεπίδραση. 

what's on a man's mind through time
Είναι μάλλον έμφυτο στο μυαλό των ανδρών, μόλις επεξεργάζεται τέτοια πληροφορία, να κατευθύνει το χέρι προς το πορτοφόλι είτε φοβούμενο μην τον δαγκώσουν είτε απλά επιδιώκοντας να …πλερώσει το κατάστημα. Μέση οδός ουδεμία, εκτός αν μιλάμε για στρουθοκαμηλίζοντα όντα. Θα ήταν άραγε αφελές, ή χαιρέκακο, να εικάσουμε πως μπορούμε να διακρίνουμε την σκέψη του άνδρα απλά αισθητικά εκτιμώντας το «εξωτερικό περιτύλιγμα» της ύπαρξης που δηλώνει «ιερόδουλη» στην σχετική ερώτηση? Εξ ‘ ου και η αποφυγή της όποιας παραδοχής της/του επαγγελματία. Με λίγα λόγια, μια πόρνη προτιμά να δηλώνει «τραγουδίστρια», παρά «ιερόδουλος» γιατί απλά ξέρει πως θα πάει η κουβέντα από εκεί και μετά και όχι λόγω κάποιας αφελούς συστολής ή ενοχικής δολιότητας, απέναντι στο ανδρικό φύλο. 

Και μετά σου λέει κυρά Σούλα μου μην προκαταβάλλεσαι.. για να καταλάβεις λίγο και συ το «κρυψίνουν» της κάθε επαγγελματία (που τονίζω απορώ γιατί ντρέπεται!!) βάλε τον εαυτό σου στην θέση της (το ξέρω ότι μπορείς!).. αν είναι δεδομένο το όποιο αγώι μετά την γνωστοποίηση της πληροφορίας, απλά αλλάξτε επαγγελματίες… δηλαδή στην θέση της επαγγελματία βάλτε έναν εξίσου επαγγελματία οδηγό.. Θα ζητούσες ποτέ από ένα επαγγελματία οδηγό να σε πάει δωρεάν κούρσα μόνο επειδή είναι επαγγελματίας (πολλές φορές χρησιμοποίησα την λέξη επαγγελματίας καλύτερα να είμαστε ακριβείς, από δω και στο εξής)? Στην κοπελιά δηλαδή γιατί να ζητήσεις βίζιτα, ε?
Για να κλείσω με αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος.. Καμιά δουλειά δεν είν’ ντροπή εκτός αν είσαι μπάτσος, πουτάνα, η κοινωνικός λειτουργός.. Όσον αφορά στη πουτάνα, η ντροπή είναι όλη δική μας….
Υ.Γ. Να υπενθυμίσω σε όσους έχουν πρόβλημα με τις λέξεις, ότι προσβλητικές δεν είναι οι πρόστυχες λέξεις, αλλά τα πρόστυχα μυαλά….και κάτι για την επιπλέον απενοχοποίηση των έλλογων βωμολόχων 



To be Continued…..
Part II
Part III


η μισή ντροπή δική μας και η άλλη μισή..πάλι δική μας είναι!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: