Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ω τι "ευσυνειδησία" μαμά/PRIDE Day 3



Κυρά Σούλα μου μετά τους αλεξιπτωτιστές που πέφτουν απ’ τα σύννεφα μαθαίνοντας τα γίβεντα της Χρυσής Αυγής, με συνέπεια να δηλώσουμε τότε πως «βρέχει μαλάκες», πήζουμε τώρα στους ευσυνείδητους πολίτες και ευυπόληπτους επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώσουν το ΙΚΑ π.χ. και τώρα πως θα το κάνουν? Ή άλλοι νοικοκυραίοι να θέλουν να βάλουν το νοίκι 1η του μηνός αλλιώς με τι κούτελο θα κυκλοφορούν στην κενωνία (βέβαια εδώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρωστούν 8 νοίκια και να είχαν πει ότι θα βάλουν κάποια λεφτά την 1η του μηνός, επομένως την πάτησαν ως προς την, ούτως ή άλλως κατακερματισμένη «αξιοπιστία» τους)??

Αναφορικά με τους επιχειρηματίες και την ονομαστή ευσυνειδησία τους να καταβάλλουν τις π.χ. εργοδοτικές εισφορές τους στο Δημόσιο, ή έστω τις μισθοδοσίες στους υπαλλήλους τους, ας σημειώσουμε ότι και εξ αυτής της ονομαστούς ευσυνειδησίας είναι τα ταμεία στα θαυμαστά επίπεδα που τα θαυμάζουμε σήμερα. Και έπειτα να ελαφρύνουμε την αφόρητη αγωνία των επιχειρηματιών να είναι εντάξει με τις οφειλές τους, όπως κάνανε αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα που οι λιοφάγοι κομμουνιστές κλείσανε τις τράπεζες για να τους πάρουν επιτέλους αυτά τα γαμημένα τα λιόφυτα, να πούμε τα εξής γνωστά. Μέσω web-banking που λένε και στο χωριό μου μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι πληρωμές (διακανονισμοί, πρόστιμα, εισφορές κ.λ.π.)… Αλλά και αν δεχτούμε ακόμα ότι οι κακόμοιροι οι επιχειρηματίες ούτε την τεχνογνωσία διαθέτουν ούτε και την επιφάνεια να προσλάβουν λογιστή, αλλά τέλος – τέλος ούτε και τα λεφτά, αν υπενθυμίσουμε ότι σε περίοδο επιβαλλόμενης αργίας και capital control δεν λαμβάνονται υπόψη τυχόν καθυστερήσεις στην καταβολή και άρα κανείς δεν επιβαρύνεται με πρόστιμα όλη την περίοδο που οι τράπεζες είναι κλειστές… Ούουουουφφφ αλάφρωσα!!!
Όσο για το νοικοκυραίο αυτός απλά θα το χάσει το κούτελο στην κενωνία και θα τα δώσει μετά τις 5 του μηνός…. Όσο για αυτόν που χρωστά πολλά και είχε τάξει πληρωμή και του έκατσε η κέντα δίδεται η εξής συμβουλή: εδώ ταπώνατε τον σπιτονοικοκύρη χωρίς προφανή λόγο (αφού με το ευρώ καλύτερα!!), τώρα που έχετε ακλόνητο άλλοθι τους λαϊκιστές αριστερούς που «μας βάζουν με το ζόρι και δίχως αρχίδια», να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, μην κωλώνετε… Θα σας καταλάβουν!!
Ένα καλό ερώτημα των ημερών είναι το γιατί μια αριστερή κυβέρνηση (εδώ απλά υπενθυμίζω για μια κόμη φορά ότι δεν είναι μια αποκλειστικά αριστερή κυβέρνηση με ευθύνη δεν ξέρω ποίου) δεν τολμά «λέει» να αγγίξει τον ελληνικό εφοπλιστικό κύκλο, ο οποίος πράγματι απολαμβάνει σκανδαλώδη φοροαλάφρυνση και προνόμια… Και αυτό στον αντίποδα της πρότασης για φορόλογηση ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 500.000 € . Είναι πράγματι ύποπτο τέτοιες αιτιάσεις να προβάλλονται από δεξιούς, ή λοιπούς κεντρώους ανένταχτους. Από την αριστερή πλατφόρμα σίγουρα θα περίμενα μια τέτοια κριτική… είναι όμως εξίσου προφανές ότι όλα αυτά τα φερέφωνα θα επιθυμούσαν μια αποδόμηση της κυριότερης οικονομικής δραστηριότητας με εθνικό χαρακτήρα, όπως ενσυνειδήτως τόλμησαν με την τουριστική βιομηχανία… Ε, λοιπόν την παρούσα φάση και τελείως μακιαβελικά θα αναγκαστώ να απαντήσω ότι δεν είναι επι της παρούσης να προκαλέσω μείωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εφοπλιστικού κύκλου και θα επιθυμούσα την φορολόγηση ελληνικών και ξένων κεφαλαίων που τζιράρουν στην χώρα μου… έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχουν και πάρα πολλές, αμιγώς ελληνικές, εταιρείες, που να παρουσιάζουν τέτοιους τζίρους… ενώ στο τομέα της ναυτιλίας είναι κατ’ αποκλειστικότητα ελληνικά, ακόμα και αν τούτο συμβαίνει λόγω της σκανδαλώδους κρατικής ασυλίας. Ποιος όμως πέρα από την τρόικα εσωτερικού και τους παρατρεχάμενους της θα επιθυμούσε να θίξει το σκανδαλώδες αυτό status των Ελλήνων εφοπλιστών?? Ποιός οέο?? Θα προτιμούσα λοιπόν, σύντροφοι δεξιοί και άλλοι, να αλλάζατε επιχειρηματολογία γιατί είναι και γραφική και Βορίδεια και, κυρίως, είναι υπόπτως, μέχρι κεραίας, σύμφωνη, με τα θέλω των δανειστών μας (α, σημείωση να μην ξεχάσω όταν διαπραγματεύομαι και είμαι Έλληνας, δεν το κάνω για να βολέψω τους δανειστές,, έτσι?!!!).
Βρείτε το λοιπόν, άλλα επιχειρήματα γιατί είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικά προκλητικό να τολμάτε να ψέγετε μια, όχι αμιγώς αριστερή κυβέρνηση, για το ποιο συμφέρον του κεφαλαίου θα διαλέξει να επιτεθεί πρώτο, προς όφελος του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης!!!!
Α και χαλαρώστε την κριτική από την μια και την κατηγορία του διχαστικού κλιματος από την άλλη. Ο υπερασπιστής του ΟΧΙ δεν είναι και στην τελική τεκμηριωτής της πολιτικής του «μετά το ΟΧΙ τι?», ως άλλος Βαρουφάκης ή Τσακαλώτος. Κανείς από εμάς δεν έχει την επάρκεια των τεχνικών λεπτομέρειών… Όμως εγώ ο ψηφοφόρος του ΟΧΙ έχω αποδεδειγμένα, εμπιστοσύνη σε αυτό που ψήφιζα. Αν ήξερα να απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα τότε δεν θα χρειαζόταν να στείλω τον Βαρουφάκη, θα πήγαινα μόνος μου που είμαι και πιο ωραίο παιδί και τα λέω και με περισσότερη δημιουργική ασάφεια από τον οποιονδήποτε. Τον έστειλα για να κρατήσει τα μπόσικα, να μπορεί να δώσει απαντήσεις στους τεχνοκράτες – χαρτογιακάδες, που με τις αλγεβρικές τους εξισώσεις, θέλουν να εξαφανίσουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και να επιβάλλουν αέναες υφεσιακές διαδικασίες σώρευσης κεφαλαίων. Με λίγα λόγια αν ήθελα yes men για την διαδικασία θα ψήφιζα τους γνωστούς αγνώστους από τα 3 μαγαζάκια της καγκελαρίας των μνημονιακών και του Μπόμπολα
Τελικά η καλύτερη απάντηση είναι να επιστρέψεις την ερώτηση…. Το θέμα είναι τι γίνεται στο ΝΑΙ…..

Και όποιος επιμένει στη μη αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή επιθυμία δεδομένης της λευκής (??) επιταγής που πήρε ο Alexis στις 25/01 για μια τετραετία, να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο. Η επιταγή της τετραετίας σίγουρα δεν τον νομιμοποιεί να δεσμεύσει την χώρα για 5, 6, 9, 50 χρόνια, όπως δίχως τύψεις, έκαναν οι προκάτοχοι του!!!!


Και κάτι  για του δύσπιστους και τα θύματα της παραπληροφόρησης:

Όλοι έχετε, πιστεύω, ακούσει τις δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ότι εάν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, θα γίνει Πιστωτικό γεγονός, δηλαδή η Ελλάδα θα πτωχεύσει επίσημα. Στην πραγματικότητα δεν θα γίνει τίποτε. Το ίδιο το Ταμείο δίνει έως και 24 μήνες δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ούτε καν οι οίκοι αξιολόγησης θα κατατάξουν τη χώρα σε default (Πιστωτικό γεγονός ) αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.
Παρά τα ψέματα των Δοσίλογων πολιτικών μας, πάνω από 20 χώρες δεν έχουν πληρώσει το ΔΝΤ από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ίδιο το ΔΝΤ συγκατέθεσε να διαγραφούν οι υποχρεώσεις τους.




Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών.
Και στα δύο κείμενο, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:
  • ·        Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση 
  • ·        Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά 
  • ·        Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες 
  • ·        Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος) 
  • ·        Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ) 
  • ·        Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις 
  • ·        Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ 
  • ·        Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό 
  • ·        Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους 
  • ·        Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ. 
  • ·        Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6% 
  • ·        Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021 
  • ·        Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί 
  • ·        Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις 
  • ·        Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών 
  • ·        Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο 
  • ·        Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ). 
  • ·        Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.  
  • ·        Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ 
  • ·        Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο 
  • ·        Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014. 
  • ·        Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014 
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια δέσμη προτάσεων φιλοσοφίας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι οποίες παραδόθηκαν ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα όπως προκύπτει κα από την σχετική απόφαση του Eurogroup.
Η μόνο διαφορά αφορά τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που, στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο συντελεστής αυξάνεται στο 13% από 23% που ζητούσαν την 25η Ιουνίου.

όπως είπε και ο Alexis... 
εντάξει!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: